Naslovna

Жири изабрао „Топчине”

Екипа „Топчине” из Алексинца победник је манифестације „Најбољи котлић Вакупа”, која је одржана јуче у овом селу. Друго место освојила екипа Трговинске радње „Миљковић” из Вакупа, а треће „Немања Јанковић и дугари”, такође из Вакупа.

Slika 1

У лепом амбијенту поред моста на левој обали Моравице варјаче су укрстили представници десет екипа из Вакупа, Алексинца и дољевачког села Чечине.

– Посрећило нам се из прве, јер смо дебитанти на овом такмичењу , истиче капитен победничке екипе Миљан Новковић. – У нашем котлићу било је меса од домаће и дивље свиње, затим срнетине и, наравно, поврћа, уз стандарне зачине.

Ова манифестација се разликује од низа сличних по томе што се на њој углавном такмиче мушкарци, а у улози жирији су искључиво жене.

– Било је баш добрих кулинарских остварења. Оцењивали смо изглед и укус гулаша и могу рећи да су мушкарци прилично добри кувари, можда и бољи од жена – каже председница жирија, Радица Петровић.

– Ове године било је мање екипа, али је њихова бројност била већа тако да се може рећи да је број такмичара исти као лане. Новина је што смо омогућили представницима екипа да прате рад жирија. Киша је падала у три наврата, али уопште није утицала на одличну атмосферу и добро дружење – вели председник Месне заједнице, Радомир Стевановић.

Pluzina

„Најбољем котлићу Вакупа”, који је пети пут заредом организовала Месна заједница овог села, присуствовали су, поред осталих, и представници сврљишког села Плужине са којим Вакупчани већ извесно време сарађују.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × four =