Uraslo 0

Еј, Алексинцу мој!

Лоше уређене и зарасле банкине поред већине наших путева су одавно наша реалност. Али и да смо толико немарни и да нам скоро ништа не смета, просто је несхватљиво.

Све чешће и на регионалним путевима можемо видети да обавештења и табле које указују на назив одређеног места или објекта, служе као наслон за шибље, дрвеће и остало растиње. Они који за сваку ситуацију имају оправдања, истичу да се овде не ради о саобраћајним знацима и да наводно није угрожен саобраћај. Међутим има и појединачних случајева када су у растињу и саобраћајни знаци. Било како било, ово све одаје једну ружну слику о свима нама.

Uraslo 1Ова наша фотографија забележена је на регионалном путу Житковац – Алексинац, али такве слике, према извештајима наших сарадника, могу се видети и на осталим регионалним правцима. Одржавање тих путева је у надлежности државе, а не локалне самоуправе, па кривца не можемо да тражимо у овој средини. Али можемо се запитати да ли неко од запослених у јавним службама и јавном сектору може по службеној дужности или приватно да упозори одржаваоце пута да реагују. Или можда једноставније да се понашамо у стилу „радим само оно што морам, а месечна плата ће и онако да легне на рачун”. И тако у том врзином колу све су нам средине неуредније, а и еколошки загађеније. Ми, или будући нараштаји, за такво понашање платићемо цену. Зашто не будемо мудри, и боље нешто да спречимо него после да лечимо? То је много скупље.

Не верујемо да ће у догледно време неко дати одговор на ово питање, па нам једино остаје да повремено укажемо на овакав проблем. Вероватно да би умирили своју савест, и сами свесни да ће се код нас неке ствари тешко мењати.

Један коментар

  1. „radim samo ono što moram, a mesečna plata će i onako da legne na račun”
    To ne pije vodu jer radnici lokalnog javnog preduzeca primaju platu od strane opstine, srazmerno obavljenom poslu koji im opstina da. Ako je cilj samo da napisete nesto, uspeli ste.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eleven − five =