Др Видић на отварању породилишта: Ово је велика ствар за Алексинац и околину

Одељење реновираног алексиначког породилишта, чију је реконструкцију финансирала Фондација „Драгица Николић”, данас је званично отворено. Свечаном отварању присуствовали су председник Републике Србије Александар Вучић, Драгица Николић, председница Управног одбора Фондације, њен супруг, бивши председник Србије Томислав Николић, Берислав Векић, државни секретар у Министарству здравља, амбасадори држава донатора и бројни представници из Ниша, Сокобање и Алексинца.

Porodilište

‒ За ову болницу, за овај град и градове који гравитирају Алексинцу, Ражањ и Сокобању, ово је изузетно велика ствар, а досадашње породилиште не може се упоредити са садашњим. Нама је циљ да будуће мајке, поред тога, што ће памтити дан рођења свог детета као најрадоснији, понесу и леп утисак из ове установе где ће имати добре услове – рекао је директор Опште болнице у Алексинцу др Горан Видић и још једном се захвалио на донацији представницима Фондације.

Он је истакао да је сада обавеза свих да се породилиште чува и да се одржава, изразивши наду да ће у породилишту у коме се годишње роди око 300 деца, убудуће бити више порођаја.

Porodilište

Сат времена пре званичног отварања породилишта у Алексинцу је рођен један дечак, а овај догађај многи су протумачили као симболику и наговештај успешног рада реконструисаног одељења.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

10 − 5 =