Дечја недеља од 2. до 8. октобра

Овогодишња Дечја недеља почиње у понедељак, 2. и траје све до недеље 8. октобра. Ове године, манифестација се одвија под слоганом „Градимо мостове међу генерацијама за радост сваког детета”. Недеља посвећена деци у Алексинцу ће протећи у знаку концерата, представа, књижевних вечери, маскенбала и спортских такмичења.

Сам почетак предстојеће манифестације у нашем граду разликоваће се од претходних, јер ће сада у отварању учествовати све основне школе са територије алексиначке општине.
Новина је „Дечји вашар” на платоу Дома културе који ће од 11 до 13 часова представити све оно што ученици стварају на часовима ликовног и техничког образовања. Биће то прилика да се на једном месту види свестраност и креативност наше деце ‒ каже за наш сајт стручни сарадник Центра за културу и уметност, Гордана Живановић и најављује пратећи програм вашара у виду наступа дечјег хора, кловнова и акробата на штулама.

Поред Центра за културу и уметност, у организацији овогодишње Дечје недеље учествују и ОТИС, ОМШ „Владимир Ђорђевић”, Спортски савез општине, Књижевни клуб „Велимир Рајић”, Театар 91, ПУ „Лане”, Црвени крст, Атлетски клуб „Напредак” и Учитељско друштво.
По традицији, библиотека „Вук Караџић” ће током целе недеље спроводити акцију бесплатног учлањивања првака „Ђак првак-члан библиотеке”.

Dečja nedelja Aleksinac

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × four =