Два Вука, па Вожд

У оквиру предстојећих „Пекарских дана” данас је у спортској хали у организацији Пољопривредне школе „Шуматовац” одржано такмичење под називом „Игре без граница”. У седам дисциплина такмичили су се ученици основних школа „Вожд Карађорђе” из Алексинца, „Свети Сава” из Суботинца, „Вук Караџић” из Житковца, „Јован Јовановић Змај”са Алексиначког Рудника и „Вук Караџић” из Витошевца (општина Ражањ).

 

 

– За разлику од претходних година, а на предлог директорке школе Јасмине Тончић, за ове „Пекарске дане” осмислили смо нешто другачија такмичења у којима ће подједнако учествовати и девојчице и дечаци. Наше „Игре без граница” објединиле су спортове и игрице које ће код деце пробудити такмичарски дух а истовремено их и забављати. Веома сам задовољна како је све протекло – рекла нам је по завршетку овог занимљивог спортског дана професорица физичког васпитања у ПШ „Шуматовац” Мирела Стојановић.

Основци су своје вештине показали у пикаду, шутирању на кош, вожењу лопте између чуњева, преносили су пинг – понг лоптице кашиком, балоне између чела а на крају их је чекало надвлачење конопца.

Најуспешнији су били ученици житковачке школе „Вук Караџић”, друго место припало је истоименој школи из Витошевца а треће школи „Вожд Карађорђе”.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

thirteen − 4 =