vasar

Да деца живе срећно и здраво

Традиционална манифестација „Дечја недеља” почиње сутра 1. октобра и током седам дана одвијаће се под мотом „Моје је право да живим срећно и здраво”. И ове године организатор свих активности током „Дечје недеље” на територији општине Алексинац је Центар за културу и уметност уз подршку ОТИС-а, Театра 91, библиотеке „Вук Караџић” и других установа.

За предстојећу недељу деце организатор најављује шаренолик програм, а манифестацију ће отворити „Дечји вашар”.

‒ Прошлогодишње, прво издање вашара било је пун погодак јер на једном месту могли су да се виде резултати ђачке креативности на часовима ликовне културе и на радионицама, па смо „вашар” уврстили и у овогодишњи програм „Дечје недеље”– каже Гордана Живановић из Центра за културу и уметност.

Поред „Дечјег вашара”, од 11 до 13 сати на платоу Дома културе одвијаће се и пригодан програм у коме ће између осталог наступити Дечји хор ЦКУ „Мали вокали”, група „Дедина гаража”, кловнови и штулаши, а по традицији, почетак „Дечје недеље” означиће подизање заставе и пуштање белог голуба.

Овогодишњу „Дечју недељу” ће обележити традиционални маскенбал ПУ „Лане”, позоришне представе, концерти, спортска такмичења, а у оквиру „песничког дана”, са основцима ће се дружити песници Весна Ћоровић-Бутрић, Бошко Ломовић и Љиљана Крстић.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × four =