Čitalići

Дан матерњег уз „Читалиће”

На дан матерњег језика, који се обележава сутра, почеће и општинско такмичење „Читалића”. Читалићи кликераши писаће ћирилицом, говорити најлепшим српским речима и попуњавати тестове како би показали вештину читања и разумевања прочитаног.

‒ Шесту годину заредом, у овом пројекту учествује 97 школа из четрдесетак општина. На школском нивоу, ове године, било је око осам и по хиљада деце учесника, а и велики број наставника је укључен у цео пројекат. Ове године, на општинском такмичењу, малишани ће радити тестове у својим, а дежураће наставници из других школа, па ће се смањити путовање малишана и повећаће се њихова безбедност, јер су то пре свега ученици нижих разреда. Након објављених резултата, за пар дана, родитељи ће моћи да виде колико још треба да се ради на неговању вештине читања и разумевања прочитаног – каже идејни творац Читалића Маја Радоман Цветићанин.

Након Ражња и Мачката, ове године републичко такмичење, својеврсно финале Читалића биће одржано у Алексинцу последњег викенда маја месеца. Припреме су почеле, а организатори из Библиотеке „Вук Караџић” најављују да ће то бити права фешта за децу.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 − 12 =