Данас подела хуманитарних пакета у Врћеновици и Копривници

Црвени крст из Алексинца данас ће наставити поделу пакета хуманитарне помоћи породицама којима је током недавних поплава вода продрла у стамбене објекте. Ова помоћ ће се данас делити у Врћеновици и Копривници, а наредних дана и у Чукуровцу и Породину, док су јуче пакети и сушилице за поплављене просторије дељени у Лоћики и Врћеновици.

Crveni krst

Хуманитарна помоћ из републичког Црвеног крста, састоји се од 60 хигијенских и исто толико пакета хране, које ће добити око 40 породица. Како нам је речено у алексиначком Црвеном крсту, по један пакет из обе категорије следи на четири члана домаћинства, тако да ће бројнија газдинства добити и већу помоћ.

Crveni krst      Crveni krst

Пакети хране углавном су састављени од конзервираних оброка, док се, како нам је речено, у хигијенским пакетима налазе основна средства за хигијену неопходна једном домаћинству. Поред тога, мештанима ће бити подељени и приручници за прве кораке након поплава.

Подела помоћи базирана је на списку домаћинстава, који је Црвеном крсту у Алексинцу доставила општинска комисија. Добијених 60 пакета биће подељено до краја ове недеље.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

thirteen − eight =