Teodora

Gimnazijalci od srca za Teodoru

U prepunoj sali Centra za kulturu i umetnost u Aleksincu, sinoć su učenici Aleksinačke gimnazije izveli muzičko-scenski prikaz pod nazivom „Sve veliko postalo mi malo”. Osim promocije škole, ovaj program imao je i humanitarnu dimenziju, jer je novac od ulaznica namenjen za lečenje malene Teodore Cvetanović.

Večeras smo predstavili našu školu u najboljem smislu. Pokazali smo, u stvari, kakavi treba da budu gimazijalci. Da pored znanja i obrazovanja, budu i dobri i humani ljudi koji će znati da se odazovu onda kada je nekome potrebna pomoć. Osim prikupljanja novca od ulaznica za lečenje devojčice, ovom akcijom smo hteli i da skrenemo pažnju građana i šire javnosti na ovaj problem ‒ kaže jedan od organizatora, profesorka Aleksinačke gimnazije Marina Dašić.

Od ulaznica je sinoć prikupljeno 50 hiljada dinara, s tim što posetioci priredbe u posebno označene kutije ubacivali novac prema svom nahođenju i u skladu sa svojim mogućnostima, a pre toga nastavnici i učenici Gimnazije sakupili su 72 hiljade dinara.

Teodora Teodora Cvetanović boluje od jedne vrste autoimune bolesti, pa je neophodna transplatacija koštane srži u Bolonji, u Italiji.
Ovakav zahvat košta 150 hiljada evra.

Svoj prilog možete uplatiti i na žiro račun:
160-5400101657490-34 dinarski
RS35-160-5430201002772-30 devizni

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

eighteen + 20 =