Dekodiranje - Naslovna

Геометрија као инспирација

„ Декодирање” је назив изложбе која је синоћ отворена у Арт галерији Центра за културу и уметност. Реч је о заједничкој изложби две дизајнерке из Ниша, Аните Милић и Миљане Раденковић. Њих је спојила геометријa са својим неисцрпним потенцијалом и бесконачним могућностима прекомпоновања.

Dekodiranje - Slika 1

Визуелно комуницирајући са публиком, ове ауторке отварају нову тему. Да би послале поруку, оне процес стварања уметничког дела, њихов настанак и преображај прате оптичком илузијом са којом подсећају посматрача на комплексност формирања идеје и њене реализације.

Анита Милић, доцент на предмету Графичке комуникације Факултета уметности Универзитета у Нишу сматра да је комуникација експлицитна уколико се изражава кроз папир као медијум те формира комплексна дела са елементима треће димензије и нагласком на циклично обнављање енергије у природи.

Др Миљана Раденковић, асистент на истом факултету, дигиталном графиком гради непогрешиву мрежу линија и површина чиме истиче етапе стваралачког процеса преиспитујући посебна емотивна стања кроз која уметник током процеса пролази.

Ова, прва изложба након реновирања Арт галерије која сада може да се мери са галеријама из далеко већих градова, биће отворена до 3. септембра.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × 5 =