vašar

Gatare i mađioničari na „Zmajevoj nedelji”

U okviru „Zmajeve nedelje”, koja se organizuje povodom obeležavanja Dana Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj” na Aleksinačkom Rudniku, juče je bio posebno svečan i radostan dan za najmlađe. Za njih, njihove roditelje i ljude dobre volje učiteljice ove škole, uz pomoć ostalih kolega prosvetara, organizovale su dečji vašar na kome je bilo dosta zabave, poklona, kao i kupovine u humanitarne svrhe. Ono što je posebno interesantno, na vašaru nisu dominirali prodajni štandovi, već gatare, mađioničari, šminkeri i brojni zabavni sadržaji koji su obradovali mališane.

vašar
Učiteljica Aleksandra Miličić

‒ Deca su imala raznorazne igrice, od gađanja konzervi, bacanja obruča na flaše, slikanja u cirkusu sa klovnom i nacrtanim životinjama. gatara Imali smo gataru koja je ‘proricala budućnost’, sve to ide uz luna park. Zatim su bacali frizbi kroz ‘crnu rupu u svemiru’. Dakle, bilo je raznoraznih dečjih aktivnosti koje su oni baš lepo prihvatili – objašnjava idejni tvorac vašara, učiteljica Aleksandra Miličić.

Prikupljena sredstva od prodaje na vašaru biće korišćena za neku narednu sličnu akciju u okviru škole. Centralni događaj „Zmajeve nedelje” biće upriličen sutra, kada će se održati svečana akademija povodom Dana škole.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

8 − seven =