Crvenkapa i zbunjeni vuk

Vuk koji nije pojeo Crvenkapu

Da se najmlađa aleksinačka pozorišna publika nije umorila ni četvrte festivalske večeri moglo se videti sinoć po reakciji mališana tokom predstave „Crvenkapa i zbunjeni vuk” Pozorišta za decu iz Kragujevca. Interaktivna predstava Kragujevčana podigla je na noge i animirala našu najmlađu publiku i tokom čitavog nastupa držala joj punu pažnju. Da ovakva reakcija publike nije samo u Aleksincu potvrdio nam je i organizator u Pozorištu za decu iz Kragujevca Miloš Đorić.

Kragujevačko pozorište za decu
      Miloš Đorić

‒ ‘Crvenkapu i zbunjenog vuka’ igramo redovno i lepo je prihvaćena od strane publike, posebno dece, tako da je jedna od omiljenih dramskih predstava. Mi smo najmlađe pozorište u Srbiji i imamo i lutkarske i dramske predstave, 25 na repertoaru. Učestvujemo i na domaćim i na međunarodnim festivalima – kaže Đorić i dodaje da je inicijalna kapisla bilo pokretanje festivla „Zlatna iskra”, kada je grad prepoznao da ima potrebu i za osnivanjem pozorištem za decu.

Moderator Branko Popović mišljenja je bio da su glumci tokom ove predstave preneli dobru energiju na gledaoce i da je ovo jedna odlična burleska.

‒ Videli smo predstavu koja je na svojoj strani imala publiku, zahvaljujući jednoj izuzetnoj energiji koju su nam preneli glumci Kragujevačkog pozorišta za decu. Tekst Rada Pavelkića, naravno, znamo odavno. Pored ove ‘Crvenkape’, nama je verovatno najpoznatija verzija koju je napisao Aca Popović. I ove dve, da kažem, osavremenjene ‘Crvenkape’ su verovatno i najčešće izvođene. Ono što je možda plenilo u ovoj predstavi i što smo svi prepoznali, to su elementi slepstika, odnosno bursleske – rekao je Popović.

Crvenkapa i zbunjeni vuk
Miloš Jovanović

Za glumica četvrte festivalske večeri, stručni žiri je izabrao Miloša Jovanovića, koji je u ovom slučaju glumio vuka, a koji je imao odličan kontakt sa najmlađom publikom.

‒ Svaka scena prilično je interaktivna i kroz igranje se već dobije neki model. Znači već su poznati načini na koje deca mogu da reaguju, na šta sve morate da budete spremni i onda kada odigrate predstavu 10, 15 puta već postaje lako. Lično volim interakciju, ali je ona i vrlo izazovna jer može da odvede u raznim pravcima – kaže glumac.

Da li će isti slučaj biti i večeras kada na prvom zimskom pozorišnom festivalu za decu nastupa Kruševačko pozorište sa predstavom Aladin, videćemo od 19 sati. Ujedno, ovo je i poslednja takmičarska predstava, s tim što će sutra u subotu nakon proglašenja pobednika glumci Teatra 91 odigrati „Malog princa“ u čast nagrađenih.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

four × 2 =