Vredne ruke

„Вредне руке” за Теодору

Манифестација „Вредне руке”, која се већ традиционално одржава у склопу обележавања Дана општине Алексинац, сутра ће бити уприличена испред Туристичко-информативног центра у главној улици од 11 сати. Овога пута, по речима организатора, минифестација ће, поред интернационалног, имати и хуманитарни карактер.

На свечаности ће учествовати гости из Пробиштипа из Македоније, а средства прикупљена продајом хране, по симболичним ценама, биће уплаћена за лечење мале Теодоре Цветановић.

‒ Одлучили смо се да помогнемо нашој малој Теодори, коју очекује веома значајна интервенција ван наше земље, а то много кошта и желимо да допринесемо да јој детињство буде истоветно као и здравој деци – каже Драган Ристић, заменик председника Удружења грађана „Радиност”, које по шести пут организује манифестацију „Вредне руке”.

По његовим речима, на сутрашњој манифестацији  очекује се између 25 и 30 излагача, како представника удружења, тако и појединаца.

‒ Циљ манифестације је да мештанима наше општине покажемо шта је то што се чува и шта је то што желимо да отргнемо од заборава, што се тиче ручних радова, старих заната, али и традиционалних јела – додаје Ристић.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

19 − fourteen =