Vredne ruke

„Vredne ruke” za Teodoru

Manifestacija „Vredne ruke”, koja se već tradicionalno održava u sklopu obeležavanja Dana opštine Aleksinac, sutra će biti upriličena ispred Turističko-informativnog centra u glavnoj ulici od 11 sati. Ovoga puta, po rečima organizatora, minifestacija će, pored internacionalnog, imati i humanitarni karakter.

Na svečanosti će učestvovati gosti iz Probištipa iz Makedonije, a sredstva prikupljena prodajom hrane, po simboličnim cenama, biće uplaćena za lečenje male Teodore Cvetanović.

‒ Odlučili smo se da pomognemo našoj maloj Teodori, koju očekuje veoma značajna intervencija van naše zemlje, a to mnogo košta i želimo da doprinesemo da joj detinjstvo bude istovetno kao i zdravoj deci – kaže Dragan Ristić, zamenik predsednika Udruženja građana „Radinost”, koje po šesti put organizuje manifestaciju „Vredne ruke”.

Po njegovim rečima, na sutrašnjoj manifestaciji  očekuje se između 25 i 30 izlagača, kako predstavnika udruženja, tako i pojedinaca.

‒ Cilj manifestacije je da meštanima naše opštine pokažemo šta je to što se čuva i šta je to što želimo da otrgnemo od zaborava, što se tiče ručnih radova, starih zanata, ali i tradicionalnih jela – dodaje Ristić.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

four − one =