OŠ Vožd Karađorđe

„Вожд” спреман за друго полугодиште

Рок за завршетак радова на реконструкцији и адаптацији објекта школе „Вожд Карађорђе” био је децембар прошле године, али по свему судећи, школа ће бити спремна тек за почетак другог полугодишта. Извођач радова добио је продужење рока за још месец дана, али се испоставило да и тај рок није био довољан за завршетак радова. Према речима директора школе Милана Вељковића, постоји обећање извођача и људи који прате на који начин и којим темпом иде извођење радова да ће школа врло брзо бити у функцији.

OŠ Vožd Karađorđe

‒ Када све буде завршено то ће бити потпуно нова школа, од учионица, тоалета, подова, столарије до фасаде. Комплетно су замењени водовод и електро инсталације, а реконструисана је и фискултурна сала. Морам да кажем да ћемо имати противпожарне степенице и аутоматску најаву пожара што је по свим европским и светским стандардима – каже Вељковић и уз захвалност локалној самоуправи напомиње да у ову школу неће морати да се улаже наредних тридесет година.

OŠ Vožd Karađorđe
У другом полугодишту, ученике од петог до осмог разреда, који од почетка радова наставу похађају у просторијама Алексиначке гимназије, дочекаће нове клупе. Стари намештај од чега је 70% још увек у употреби биће уступљен локалној самоуправи која ће моћи да га подели школама којима је потребно.

OŠ Vožd Karađorđe
Подсетимо, за обнову Основне школе „Вожд Карађорђе” у Алексинцу Канцеларија за управљање јавним улагањима издвојила је више од 64 милиона динара.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

9 − eight =