Lazarevi zmajevi

Викенд у знаку витезова и Грка

Манифестација „Културно лето” и предстојећег викенда нуди разноврстан програм. Викенд понуду сутра ће отворити позоришна представа за децу „Свет бајки” у којој се појављују принц Филип из „Успаване лепотице”, Снежанина зла маћеха, чаробњак Мерлин, мачак у чизмама и из реалног света, девојчица Невена. У представи игра и глумица Јелена Стајковац.

У суботу, 4. aвгуста, целовечерњи концерт ће одржати оркестар ГКУД „Алексинац”. Као гости наступиће Певачки етно ансамбл „Лазарице” из Крушевца, а витешко мачевање публици ће дочарати чланови Витешког удружења „Лазареви змајеви”, такође из Крушевца. УГ „Радиност” припрема модну ревију и изложбу домаће радиности.

Позоришна представа и концерт одржавају се у амфитеатру испред библиотеке од 20 сати, а у случају кише у Дому културе.

За недељу, 5. август, планиран је концерт оркестра младих општине Лаврио којим руководи Ефтихис Зарб. Наступом музичара из побратимског Лавриа биће затворена недеља српско-грчког пријатељства која је почела у понедељак 30. јула.

Певачки етно ансамбл „Лазарице” основан је 2010. године по идеји професора музике Живке Петровић. Због бројних награда и наступа, како у земљи тако и иностранству и сталног истраживања музичке прошлости, ансамбл је оправдао звање чувара народне баштине. Осим акапела певања, захваљујући оркестру негују и инструменталну музику. Ансамбл прикупља и записе старих песама као и записе о народним обичајима и обредима.

У конкуренцији 20 ансамбала и етно група, „Лазарице” су у Бјељини 2012. освојиле прво место.

Фото са насловне: Извор фејсбук 

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two − 1 =