Veće opštine Aleksinac

Веће: Усвојени предлози за суфинансирање пројеката

На јутрошњој седници Општинског већа општине Алексинац, поред осталог, усвојено је неколико предлога јавних позива за финансирање пројеката удружења грађана који су од јавног интереса за локалну заједницу.

Јавни позив за 2018. годину биће упућен удружењима грађана у области спорта и у наредној години за ове намене биће издвојено нешто више од 22 милиона динара. За суфинансирање програма у области културе удружењима ће бити на располагању четири милиона и 800 хиљада, од тога КУД-овима милион и 700 хиљада, верским заједницама 700 хиљада, а остала удружења у овој области добиће два милиона и 400 хиљада. Удружењима националних мањина биће на располагању 500 хиљада, док ће онима из социо-хуманитране области из буџета припасти 2,5 милиона динара. Исто толико, 2,5 милиона, опредељено је и за јавни позив намењен друштвима у области заштите животне средине, ловачким и осталим удружењима грађана.
По овим позивима очекује се расписивање конкурса који ће бити објављени на сајту општине и рок за аплицирање од објављивања је 15 дана.

Општинска влада није дала сагласност решењу Надзорног одбора ЈКП „Водовод и канализација” о исплати солидарне новчане помоћи запосленима у овом колективу уз образложење да то није дозволила ни другом алексиначком комуналном предузећу. Иначе, критичари ове одлуке, која се заснива на иницијативи синдиката из ових области, као недостатак истичу да би се она у истом износу исплатила свима, од радника на најнижој позицији до директора, што никако не би била социјална категорија.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

7 + eleven =