Zoran knjiga

Вечерас промоција нове монографије: Локална политика од ослобођења до данас

Обележавање Дана општине Алексинац, према овогодишњем програму, почеће вечерас у 18:45 отварањем изложбе „Од жупе до општине” у Галерији 1 Центра за културу и уметност Алексинац. Ова изложба, коју приређују кустос Александар Никезић и графички дизајнер Марко Миладиновић, увертира је у промоцију монографије „Локална самоуправа у Алексинцу и околини 1832-2018”, која ће почети у 19 сати у Дому омладине. Као аутори овог дела потписују се професор историје Зоран Стевановић, МА Синиша Голубовић и Милан Петровић.

‒ Ово је једно свеобухватно дело које говори о развоју локалне самоуправе од ослобођења од Турака, па до данашњих дана. Дело је изузетно значајно, пре свега, за послератни период јер фактички до сада нико се није бавио овом тематиком и све што је у књизи написано за период после 1945. године представља један истраживачки рад – објашњава професор Зоран Стевановић.

Ово историјски значајно дело обухвата територијално-административне промене, организацију локалне самоуправе и носиоце власти у различитим периодима, као и народне посланике и делегате из овог краја. По речима нашег саговорника, монографија доноси мноштво информација и нових сазнања из прошлости нашег краја.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sixteen − 12 =