Вечерас почиње ПИП – тражи се карта више

Алексинац ће од вечерас, у наредних седам дана, бити један од центара позоришних дешавања у Србији. Фестивал Првоизведених представа почиње у 18:30, отварањем изложбе фотографија са прошлогодишњег фестивала аутора Марка Миладиновића, а за 19 сати најављена је још једна изложба под називом „Негујмо српски језик”, коју је приредило Министарство културе и информисања. Алексинчани ће имати прилику да први ван Београда погледају ову изложбу ресорног министарства.

И док организатори фестивала позивају све суграђане да дођу на отварање ових изложби и допринесу фестивалској атмосфери, дотле, нажалост, за прву представу „Хипноза једне љубави” аутора Душана Ковачевића у продукцији „Звездара театра” карата у слободној продаји више нема.

Срећници који су на време набавили улазнице имаће прилику да уживају у глумачком умећу Анице Добре, Нине Јанковић, Љубомира Бандовића, Драгана Петровића Пелета, Уроша Јаковљевића и Ивана Михаиловића, који ће на један бајковит начин испричати нашу тужну стварност да нам годишње нестаје један градић од 40 хиљада становника. Како каже писац Ковачевић ‒ зато што одлазимо – напуштамо земљу, селимо се у неке друге крајеве или пут неба. А године брзо пролазе и за десет година нестаће град од 500 хиљада становника и ако се тако настави Срби ће у Србији бити национална мањина за сто година. Једина нада је љубав према ближњима и земљи којој дугујемо све што имамо – поручује Ковачевић.

А порука организатора је, ако желите да наредних дана видите неку од изузетно квалитетних представа, крајње је време да набавите улазнице, наравно за оне вечери за које још нису распродате.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 − 2 =