škola Moravac

Бољи услови за ученике у Моравцу

Након неколико месеци радова, зграда истуреног одељења у Моравцу, Основне школе „Вук Караџић”, чији је централни објекат смештен у Житковцу, јуче је и свечано отворена.

Milan Dinić
В.д. директора Милан Динић

Комплетно замењена столарија, фасада, ентеријер и реновиране просторије омогући ће ђацима и запосленима знатно боље услове за рад.

Радови су кренули од јуна ове године и завршили су се пре отприлике месец дана, тако да је настава у реконструисаном објекту почела пре две недеље. Директор сам тек неких месец дана, тако да нисам имао прилике толико да разговарам са родитељима, али у разговору са запосленима, пре свега, учитељицама схватио сам да су задовољни јер су добили малтене нову школу – каже в.д. директора Милан Динић и додаје да је у ове радове уложено око 11 милиона динара, које је обезбедила локална самоуправа.

Vesna Stanisavljević
Руководилац одељења Весна Станисављевић

 

 

Некадашњи учитељски станови у наредном периоду биће преуређени у фисkултурну салу и свечану просторију где ће се организовати приредбе.

Сада су услови далеко бољи у односу на претходни период, пре свега топлије је због замене старе, дотрајале столарије, спуштени су плафони, плоча од трске замењена је бетонском, тако да је пријатније, светлије и пространије. Сам амбијент делује другачије и лепше – каже руководилац одељења житковачке осмолетке у Моравцу Весна Станисављевић.

 

Према речима запослених у овој установи, памте када је школа у Моравцу имала и преко 100 ђака. Данас их, као и у већини сеоских школа на територији алексиначке општине, има упола мање, разврстаних у четири одељења и једну предшколску групу. С обзиром да је објекат школе саграђен још 1925. године добио нови изглед, просветари се надају да ће то донети и боље резултате, али и пуније учионице.

škola Moravac

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × 5 =