KK Šumatovac

Bogata žetva medalja u Svilajncu

Uz učešće 400 tamičara iz 21 kluba, među kojima su bili i predstavnici aleksinačkog „Šumatovca”, u Svilajncu je održan završni turnir Srpske karate unije. Na turniru su proglašeni najbolji klubovi i takmičari u ovoj godini, a dve karatiskinje „Šumatovca”, Emina Mladenović i Kristina Pavlović, dobile su plakete za najperspektivnije takmičarke u svojim kategorijama.
Karate klub „Šumatovac” i njegovi takmičari na ovom turniru su imali zaista bogatu žetvu odličja ‒ osvojili su 23 medalje i to četiri zlatne, devet srebrnih i 10 bronzanih.

Turnir Srpske karate unije
Trener Dejan Vuksanović sa Kristinom Pavlović i Eminom Mladenović

Zlatne medalje u katama pojedinačno osvojili su: Marija Aleksić, Luka Aleksić, Andrija Zlatanović i Ivan Udovičić, srebro je pripalo: Filipu Anđelkoviću, Eni Radulović, Lazaru Vlajiću, Eni Petrović, Emini Mladenović i Aleksandru Cvetkoviću, a bronza Milici Jovanović, Luki Đorđeviću, Mateju Anđelkoviću, Filipu Đorđeviću, Stefanu Stojanoviću, Strahinji Petroviću, Miljani Vlajić, Petru Živkoviću i Novaku Vučeviću. U katama ekipno srebrna odličja izborili su članovi četiri kata tima, i to: „Šumatovac 1” (Milica Jovanović, Emina Mladenović i Marija Aleksić), „Šumatovac 2” (Matej Anđelković, Filip Anđelković i Strahinja Stošić), „Šumatovac 3” (Kristina Pavlović, Marija Aleksić i Milica Milovanović) i „Šumatovac 4” (Isidora Stanković, Jana Ristić i Martina Đorđević).

Više sam nego zadovoljan postiguntim rezultatima, a posebno mi je drago što su dve naše takmičarke, Emina Mladenović i Kristina Pavlović, proglašene za najperspektivnije u svojim kategorijama na nivou Srpske karate unije ‒ ističe Dejan Vuksanović, trener KK „Šumatovac”.

 

Jedan komentar

  1. SRPSKA KARATE UNIJA je jedna od desetak karate federacija u Srbiji koja nije priznata od sportskih institucija države Srbije: Olimpijskog komiteta Srbije, Ministarstva za omladinu i sport R. Srbije i Sportskog saveza Srbije. Srpska karate unija je bila jedan od inicijatora prikupljanja potpisa i peticije da se tuži država , zbog navodne diskriminacije nihovih članova. Jedina priznata karate organizacija u Srbij, koja je finansirana od države i čiji su rezultati jedini relevantni je Karate federacija Srbije KFS, koja je preko WKF organizacije ponopravni član olimpijske porodice sportova. Čelnici aleksinačkog sportskog saveza bi trebali to da znaju kada se vrednuju sportski rezultati u gradu, a sve su to mogli da saznaju na nedavno održanom Sajmu sporta u Beogradu. Što se tiče ovog turnira u Svilajncu, lepo je da se deca bave sportom, ali njihovi rezultati su lokalnog karaktera i to se uopšte ne uzima za ozbijno, jer država se tim turnirima i tim organizacijama uopšte ne bavi, a sve je to regulisano i Novim Zakonom o sportu. Na zvaničnom sajtu Srpske karate Unije je dat pregled proglašenja najboljih klubova i takmičara u 2017. godini i tamo uopšte nema predstavnika aleksinačkog karatea, toliko o uspešnosti !!!
    link-1 :https://sites.google.com/site/srpskakarateunijasku/home/Rezultati
    Link-2:https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=sites&srcid=ZGVmYXVsdGRvbWFpbnxzcnBza2FrYXJhdGV1bmlqYXNrdXxneDozMzRiM2VlNWYxMDdjNjI1

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

6 + 14 =