Dečja nedelja Aleksinac

Biciklistima iz Trnjana četiri medalje

Danas, trećeg dana aktuelne „Dečje nedelje”, Centar za kulturu i umetnost, Sportski savez opštine, Savez za školski sport i OTIS, organizovali su zanimljivo takmičenje za učenike od petog do osmog razreda. Reč je o vožnji bicikla na poligonu sa preprekama. Za ovo takmičenje, koje je zahtevalo da se u što kraćem vremenu pređu sve prepreke, prijavio se 31 učenik iz osnovnih škola sa teritorije aleksinačke opštine.

biciklisti
U konkurenciji devojčica, najbolja je bila Martina Miletić iz Osnovne škole „Ljupče Nikolić”. Pored zlatne medalje, njoj je pripao i pehar. Drugo i treće mesto, odnosno srebrnu i bronzanu medalju, osvojile su učenice iz OŠ „Stojan Živković – Stole” iz Trnjana, Nevena Filipović i Žaklina Stepanović.

takmičenje u vožnji bicikla
Zlatnu medalju i pehar kao najbrži i najspretniji u konkurenciji dečaka, osvojio je Aleksandar Mitić iz trnjanske škole, a nešto slabije vreme zabeležio je Stefan Savić, takođe učenik ove škole, kome je pripala srebrna medalja. Bronzano odličje osvojio je Milan Stevanović iz OŠ „Ljupče Nikolić”.
Pre početka ovog takmičenja, koje je održano na Tašu, pripadnici Odeljenja unutrašnjih poslova u Aleksincu upoznali su učenike sa saobraćajnim propisima i osnovnim pravilima za bezbedno učestvovanje u saobraćaju biciklom.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

fifteen − 11 =