Dečja nedelja Aleksinac

Бициклистима из Трњана четири медаље

Данас, трећег дана актуелне „Дечје недеље”, Центар за културу и уметност, Спортски савез општине, Савез за школски спорт и ОТИС, организовали су занимљиво такмичење за ученике од петог до осмог разреда. Реч је о вожњи бицикла на полигону са препрекама. За ово такмичење, које је захтевало да се у што краћем времену пређу све препреке, пријавио се 31 ученик из основних школа са територије алексиначке општине.

biciklisti
У конкуренцији девојчица, најбоља је била Мартина Милетић из Основне школе „Љупче Николић”. Поред златне медаље, њој је припао и пехар. Друго и треће место, односно сребрну и бронзану медаљу, освојиле су ученице из ОШ „Стојан Живковић – Столе” из Трњана, Невена Филиповић и Жаклина Степановић.

takmičenje u vožnji bicikla
Златну медаљу и пехар као најбржи и најспретнији у конкуренцији дечака, освојио је Александар Митић из трњанске школе, а нешто слабије време забележио је Стефан Савић, такође ученик ове школе, коме је припала сребрна медаља. Бронзано одличје освојио је Милан Стевановић из ОШ „Љупче Николић”.
Пре почетка овог такмичења, које је одржано на Ташу, припадници Одељења унутрашњих послова у Алексинцу упознали су ученике са саобраћајним прописима и основним правилима за безбедно учествовање у саобраћају бициклом.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seven − 4 =