Besplatna pravna pomoć za buduće penzionere

Besplatnu pravnu pomoć i proveru krvnog pritiska, devetoro građana juče je potražilo u prostorijama opštinskog odbora SPS-a. Aleksinački socijalisti tako su otpočeli svoju akciju pružanja besplatne pravne i zdravstvene pomoći građanima, koja se, kako kažu, odnosi na sve, nezavisno od partijske pripadnosti. Po rečima realizatora akcije, među onima koji su juče pokucali na vrata prostorija stranke, troje njih zatražilo je pomoć u rešavanju pravnih pitanja.

SPS
Radmila Jovanović, diplomirani pravnik 

‒ Kada je reč o ovoj pomoći, ona se, pre svega, odnosi na penzijsko i invalidsko osiguranje. Građani mogu da dobiju različita obaveštenja, npr. u vezi sa potrebnom dokumentacijom, zatim pomoć u popunjavanju zahteva za starosnu, invalidsku i porodičnu penziju, takođe i smernice za izlazak na invalidsku komisiju. Imamo obrasce u prostorijama SPS-a, što znači da ih ovde mogu popuniti uz našu pomoć i to će doprineti smanjenju gužvi u PIO fondu – kaže diplomirani pravnik Radmila Jovanović, nekadašnji radnik PIO fonda i dodaje da su i pre nekoliko godina organizovali slične akcije, te da se nada da će odziv građana biti veliki, kao i ranije. 

SPS

Prema najavama aleksinačkih socijalista, savetovanje i pregled građana obavljaće se četvrtkom, petkom i subotom u stranačkim prostorijama, od 9 do 14 sati.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

1 + five =