Aleksinac

Balkuvu skupa radna snaga u Aleksincu?

Turski investitor Ugur Balkuv, koji je želeo da otvori pogon za izradu trikotaže na Empinom stadionu, neće doći u Aleksinac. Ovu vest saopštio je na sednici lokalnog parlamenta predsednik opštine Nenad Stanković.

Prvi čovek Aleksinca rekao je da je u vezi sa ovom investicijom lokalna samouprava preduzela sve što se od nje tražilo i da je potrošeno mnogo radnih sati i mnogo energije, posebno od strane njegovog zamenika Čedomira Rakića i načelnika Odeljenja za privredu Dalibora Markovića.

‒ Turski investitor se obratio Razvojnoj agenciji jer očekuje subvencije od naše države za radna mesta, ali agencija postavlja uslove investitorima i ne daje novac na ‘lepe oči’. Tražila je od turske kompanije da isplućuje zaradu u visini minimalne cene rada plus 20%. Turcima je tih plus 20% bilo mnogo i do daljnjeg su odustali od te investicije – rekao je Stanković.

Podsećamo da je Opštinsko veće usvojilo i nacrt elaborata kojim se opravdava ustupanje građevinskog zemljišta turskoj kompaniji bez nadoknade. Ova odluka ranije je naišla na kritiku odbornika opozicije koji su tada isticali da atraktivno zemljište u radnoj zoni „Kukiš” treba da se ponudi nekom domaćem investitoru. Iako je ranije bio protiv ustupanja zemljišta turskoj kompaniji, ovoga puta odbornik Ivan Dimić konstatovao je da je u ovu priču lokalna samouprava ušla lakoverno i da ga ovaj slučaj podseća na aferu sa Vels fondacijom.

Inače, turska kompanija za proizvodnju tekstila „Ugur Balkuv” u Aleksincu je, prema ranijim najavama, trebalo da otvori oko 250 novih radnih mesta.

 

2 komentara

  1. Dalibor nam razvija privredu!?!?! on ne bi znao da vodi prodavnicu u rodni Bovan. Haha eee zemljo Srbijo.
    P.s. Cedo,odmori malo, nemo toliko da radis

Ostavi odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one × five =