Aleksinac

Балкуву скупа радна снага у Алексинцу?

Турски инвеститор Угур Балкув, који је желео да отвори погон за израду трикотаже на Емпином стадиону, неће доћи у Алексинац. Ову вест саопштио је на седници локалног парламента председник општине Ненад Станковић.

Први човек Алексинца рекао је да је у вези са овом инвестицијом локална самоуправа предузела све што се од ње тражило и да је потрошено много радних сати и много енергије, посебно од стране његовог заменика Чедомира Ракића и начелника Одељења за привреду Далибора Марковића.

‒ Турски инвеститор се обратио Развојној агенцији јер очекује субвенције од наше државе за радна места, али агенција поставља услове инвеститорима и не даје новац на ‘лепе очи’. Тражила је од турске компаније да исплућује зараду у висини минималне цене рада плус 20%. Турцима је тих плус 20% било много и до даљњег су одустали од те инвестиције – рекао је Станковић.

Подсећамо да је Општинско веће усвојило и нацрт елабората којим се оправдава уступање грађевинског земљишта турској компанији без надокнаде. Ова одлука раније је наишла на критику одборника опозиције који су тада истицали да атрактивно земљиште у радној зони „Кукиш” треба да се понуди неком домаћем инвеститору. Иако је раније био против уступања земљишта турској компанији, овога пута одборник Иван Димић констатовао је да је у ову причу локална самоуправа ушла лаковерно и да га овај случај подсећа на аферу са Велс фондацијом.

Иначе, турска компанија за производњу текстила „Угур Балкув” у Алексинцу је, према ранијим најавама, требало да отвори око 250 нових радних места.

 

3 komentara

  1. Dalibor nam razvija privredu!?!?! on ne bi znao da vodi prodavnicu u rodni Bovan. Haha eee zemljo Srbijo.
    P.s. Cedo,odmori malo, nemo toliko da radis

    1. Nemoj da misliš da je vođenje prodavnice jednostavna stvar malo je komplikovanije od posla koji oni rade, najveća razlika je što tamo svoje greške sam preduzetnik plaća, a ovde njihove greške mi plaćamo

Ostavi odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

thirteen + 16 =