Aleksinac

Балкуву скупа радна снага у Алексинцу?

Турски инвеститор Угур Балкув, који је желео да отвори погон за израду трикотаже на Емпином стадиону, неће доћи у Алексинац. Ову вест саопштио је на седници локалног парламента председник општине Ненад Станковић.

Први човек Алексинца рекао је да је у вези са овом инвестицијом локална самоуправа предузела све што се од ње тражило и да је потрошено много радних сати и много енергије, посебно од стране његовог заменика Чедомира Ракића и начелника Одељења за привреду Далибора Марковића.

‒ Турски инвеститор се обратио Развојној агенцији јер очекује субвенције од наше државе за радна места, али агенција поставља услове инвеститорима и не даје новац на ‘лепе очи’. Тражила је од турске компаније да исплућује зараду у висини минималне цене рада плус 20%. Турцима је тих плус 20% било много и до даљњег су одустали од те инвестиције – рекао је Станковић.

Подсећамо да је Општинско веће усвојило и нацрт елабората којим се оправдава уступање грађевинског земљишта турској компанији без надокнаде. Ова одлука раније је наишла на критику одборника опозиције који су тада истицали да атрактивно земљиште у радној зони „Кукиш” треба да се понуди неком домаћем инвеститору. Иако је раније био против уступања земљишта турској компанији, овога пута одборник Иван Димић констатовао је да је у ову причу локална самоуправа ушла лаковерно и да га овај случај подсећа на аферу са Велс фондацијом.

Иначе, турска компанија за производњу текстила „Угур Балкув” у Алексинцу је, према ранијим најавама, требало да отвори око 250 нових радних места.

 

2 komentara

  1. Dalibor nam razvija privredu!?!?! on ne bi znao da vodi prodavnicu u rodni Bovan. Haha eee zemljo Srbijo.
    P.s. Cedo,odmori malo, nemo toliko da radis

Ostavi odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one × three =