most

Асфалтирање коловоза на мосту

Припремни радови на асфалтирању коловоза на новом житковачком мосту су у завршној фази. Извођачи радова воде рачуна о сваком детаљу, па осим што је мост изграђен по највишим стандардима и по свим прописима, биће изграђен и прилаз објекту.

Да се водило рачуна и о екологији може се видети како је заштићено дрво поред моста и око њега се гради зелена површина. Сам коловоз на мосту је ширине 6,5 метара, по 3,25 метра за оба смера и то ће омогућити кретање возила без застоја, што раније није био случај. Поред тога, оградом је издвојен и пешачки прелаз са обе стране, без бициклистичких стаза. Мост је дужине преко 15 метара и укупне ширине 10 метара.

most most

Према најавама извођача, асфалтирање коловоза на мосту и његовог прилаза планирано је за суботу. Исти извор нам је казао да већег застоја у саобраћају неће бити приликом тих радова у суботу, а да ће затим убрзо бити пуштен саобраћај преко новог моста.

Изградњу новог моста на Житковачкој бари финансирала је Европска унија, а вредност радова процењена је на око 350 хиљада долара.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × five =