šahisti

Анастасија оверила визу за Литванију

На Кадетском фестивалу Шаховског савеза Србије, који је од 2. до 8. априла одржан у Новом Саду, чланови Шаховског клуба „Лав” из Алексинца постигли су одличне резултате.

Актуелна првакиња државе и централне Србије, Анастасија Војиновић опет је била без премца. У конкуренцији девојчица до 10 година, наша млада суграђанка је од девет партија седам решила у своју корист, а у две је изборила реми. Тако је још једанпут оверила шампионску титулу, али и стекла право да учествује на Европском првенству које ће се одржати у августу у Литванији.

šahisti
Алексиначки шахисти (Светолик, Софија и Анастасија) са тренером Ненадом Ранђеловићем

У групи дечака до осам година такмичио се Светолик Јозић, актуелни првак централне Србије. Од девет партија, забележио је шест победа и три пораза и заузео високо четврто место.

Софија Тасић се такмичила у групи девојчица до 14 година и, у конкуренцији 21 такмичарке, освојила шесто место са четири победе, три ремија и два пораза.

‒ Врло сам задовољан резултатима наших такмичара на Кадетском фестивалу. А када је реч о Европском првенству у Литванији, верујем да ће се Анастасија пласирати међу пет најбољих на Старом континенту. Требаће нам и мало спортске среће, наравно, и да се сложе неке коцкице, а што се нас тиче ми ћемо се максимално припремати за ово такмичење ‒ каже председник Шаховског клуба „Лав”, Ненад Ранђеловић.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twelve − three =