Viva harmonika

Алексиначкој музичкој школи пет првих награда

На јуче завршеном Другом међународном фестивалу „Вива хармоника”, који је одржан у Алексинцу, Основна музичка школа „Владимир Ђорђевић” освојила је пет првих награда. Награде својој школи донели су Вукашин Јовић, из класе професорке Сандре Ивковић, Урош Кадрић и Илија Тасић из класе наставника Александра Станковића и двоје ученика из класе наставнице Татјане Петканић, Лена Миљковић и Јован Недељковић. viva harmonika

На фестивалу је учествовало преко 80 такмичара из музичких школа из Крушевца, Крагујевца, Књажевца, Параћина, Прокупља, Лесковца, Кладова, Врања, Бруса, Аранђеловца, Трстеника, Ниша, Панчева, Гњилана, Бујановца, Тивта и Цетиња.

‒ Од једне скромне и бојажљиве идеје да покренемо овако нешто, већ сада можемо рећи да смо дошли до фестивала који добија обрисе једне добро организоване и репрезентативне манифестације. А да све иде узлазном линијом показује знатно већи број такмичара у односу на прошлу годину – каже директор ОМШ „Владимир Ђорђевић” Марко Јеленић и открива да је добио чврста уверавања да ће на следећем фестивалу бити и учесника из других околних земаља.

Под покровитељством Скупштине општине Алексинац, музичкој школи су у организацији фестивала помогли Центар за културу и уметност и Алексиначка гимназија.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × 4 =