Viva harmonika

Aleksinačkoj muzičkoj školi pet prvih nagrada

Na juče završenom Drugom međunarodnom festivalu „Viva harmonika”, koji je održan u Aleksincu, Osnovna muzička škola „Vladimir Đorđević” osvojila je pet prvih nagrada. Nagrade svojoj školi doneli su Vukašin Jović, iz klase profesorke Sandre Ivković, Uroš Kadrić i Ilija Tasić iz klase nastavnika Aleksandra Stankovića i dvoje učenika iz klase nastavnice Tatjane Petkanić, Lena Miljković i Jovan Nedeljković. viva harmonika

Na festivalu je učestvovalo preko 80 takmičara iz muzičkih škola iz Kruševca, Kragujevca, Knjaževca, Paraćina, Prokuplja, Leskovca, Kladova, Vranja, Brusa, Aranđelovca, Trstenika, Niša, Pančeva, Gnjilana, Bujanovca, Tivta i Cetinja.

‒ Od jedne skromne i bojažljive ideje da pokrenemo ovako nešto, već sada možemo reći da smo došli do festivala koji dobija obrise jedne dobro organizovane i reprezentativne manifestacije. A da sve ide uzlaznom linijom pokazuje znatno veći broj takmičara u odnosu na prošlu godinu – kaže direktor OMŠ „Vladimir Đorđević” Marko Jelenić i otkriva da je dobio čvrsta uveravanja da će na sledećem festivalu biti i učesnika iz drugih okolnih zemalja.

Pod pokroviteljstvom Skupštine opštine Aleksinac, muzičkoj školi su u organizaciji festivala pomogli Centar za kulturu i umetnost i Aleksinačka gimnazija.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

one × 3 =