recitatori

Алексиначки рецитатори сутра на окружној смотри

Окружна смотра рецитатора „Песниче народа мог” биће одржана сутра (19. априла) у сали Нишког културног центра. На овом такмичењу учествују победници градских и општинских смотри из Алексинца, Ниша, Ражња, Мерошине, Дољевца, Сврљига и Гаџиног Хана.

Алексиначку општину представљаће 11 рецитатора у три категорије. У конкуренцији млађег узраста, свој рецитаторски дар представиће Милица Барјактаровић, Павле Барјактаровић и Лола Вељковић, ученици другог разреда ОШ „Љупче Николић”. Интересантно је да је сво троје ученика из разреда који води Споменка Лукић. У овој категорији учествује и Вукан Остојић, ученик трећег разреда ОШ „Вожд Карађорђе”.

Троје ученика из ОШ „Љупче Николић” Катарина Барјактаровић и Богдан Митровић из петог и Миља Маринковић из седмог разреда, као и Радица Цветковић, ученица осмог разреда ОШ „Свети Сава” из Суботинца надметаће се у категорији ученика старијих разреда основне школе.

У конкуренцији средњошколаца, боје наше општине браниће Ирена Усеиновић, Александра Стојковић и Данијела Декић из Техничке школе „Прота Стеван Димитријевић”.

Победници у све три категорије пласираће се на републичку смотру која се одржава у другој половини маја у Ваљеву.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eight − seven =