Savet za saobraćaj

Алексиначки „пелцер” за целу Србију

За програмске активности у наредној години Савет за безбедност саобраћаја на путевима општине Алексинац располагаће буџетом од 6.200.000 динара, речено је на данашњој седници Савета, на којој је, поред осталог, усвојен програм коришћења средстава за 2018. годину.

Више од половине планираног буџета биће употребљено за унапређење безбедности саобраћаја у зони школа и израду одговарајућих пројеката, док је скоро милион динара планирано за пројекте за изградњу раскрсница са кружним током саобраћаја у граду и то код бензинске станице Лукоил и предузећа Грамер. За публикације намењене предшколцима, основцима и средњошколцима, предавања, пропагандни материјал из области безбедности саобраћаја, као и за куповину обележавајућих прслука за најмлађе и бицикала за најбоље такмичаре планирирано је између милион и по и два милиона динара.

Savet za bezbednost saobraćaja
Планирали смо да наредне године изградимо још три полигона за обуку деце у саобраћају, а то значи да ће све основне школе са подручја општине имати полигоне. Од стране Републичке агенције за безбедност саобраћаја ови полигони су оцењени као врло добри, па је агенција препоручила локалним саветима да преузму и примене наш модел полигона на целој територији Србије. Наш модел је за неколико стотина хиљада динара јефтинији у односу на друге и испуњава апсолутно све прописане стандарде за обуку деце у саобраћају ‒ истакао је Чедомир Ракић, председник Савета и заменик председника Општине.

Своју реч о буџету Савета за безбедност саобраћаја даће најпре чланови Општинског већа на сутрашњој седници, а потом и одборници Скупштине општине.
Иначе, средства у буџету Савета потичу искључиво од наплаћених казни за саобраћајне прекршаје.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one + 1 =