poplave

Алексиначка села безбедна, затворен пут за Крушевац

Да је улагање у изградњу заштитног појаса на левој обали Јужне Мораве од Трњана до Витковца била оправдана инвестиција потврдио нам је и председник Месне заједнице Витковац Владан Милојевић, који каже да је ово подручје безбедно и да, за разлику од ранијих година, сада нема плављења имања и домаћинстава.

На бедему код Љубешке скеле је све безбедно, у шта сам се лично уверио, и Витковац је овог пута заштићен 100%, а надам се да ће тако бити и убудуће. Међутим, има мало проблема доле у Мамињеву, то је где се у Витковцу завршава бедем и поред пруге, јер вода почиње да излази на пут и чини ми се да иде и низ асфалт – каже Милојевић.

poplava

Пут према Ђунису, код железничке станице, затворен је за саобраћај и куће које су десно од пута према Морави у Ђунису налазе се под водом, чак је и ризично да се прође код станице, а већ код подвожњака нема ни помисли на тако нешто. Такође, десно преко моста према селу Прасковчу, односно Ражњу, фали још једно десетак центиметара да вода почне да прелази преко регионалног пута Крушевац-Алексинац – додаје наш саговорник.

poplave

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × 4 =