poplave

Aleksinačka sela bezbedna, zatvoren put za Kruševac

Da je ulaganje u izgradnju zaštitnog pojasa na levoj obali Južne Morave od Trnjana do Vitkovca bila opravdana investicija potvrdio nam je i predsednik Mesne zajednice Vitkovac Vladan Milojević, koji kaže da je ovo područje bezbedno i da, za razliku od ranijih godina, sada nema plavljenja imanja i domaćinstava.

Na bedemu kod Ljubeške skele je sve bezbedno, u šta sam se lično uverio, i Vitkovac je ovog puta zaštićen 100%, a nadam se da će tako biti i ubuduće. Međutim, ima malo problema dole u Maminjevu, to je gde se u Vitkovcu završava bedem i pored pruge, jer voda počinje da izlazi na put i čini mi se da ide i niz asfalt – kaže Milojević.

poplava

Put prema Đunisu, kod železničke stanice, zatvoren je za saobraćaj i kuće koje su desno od puta prema Moravi u Đunisu nalaze se pod vodom, čak je i rizično da se prođe kod stanice, a već kod podvožnjaka nema ni pomisli na tako nešto. Takođe, desno preko mosta prema selu Praskovču, odnosno Ražnju, fali još jedno desetak centimetara da voda počne da prelazi preko regionalnog puta Kruševac-Aleksinac – dodaje naš sagovornik.

poplave

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

3 × two =