Motociklisti

Алексинац међу ризичнијим срединама за возаче на два точка

Иако је у целој земљи безбедност возача двоточкаша недовољна, неки подаци показују да општина Алексинац спада међу ризичније средине. Како би се смањио број страдалих возача мотоцикала и мопеда у Алексинцу је данас, уз подршку локалног Савета за безбедност саобраћаја, организован тренинг чији је циљ повећање безбедности ове категорије возача.

Агенција за безбедност саобраћаја и Асоцијација за безбедност мотоциклиста до сада су, у склопу овог пројекта, обишли 35 локалних средина у којима је укупно било око 600 полазника. Motociklisti

‒ Свака девета саобраћајна незгода је са учешћем двоточкаша и зато нас често називају ‘донаторима органа’. Наша жеља је да полазници на овом тренингу препознају опасне ситуације, да унапреде знање и вештине, као и да на полигону увежбавају поједине радње које су неопходне да би били безбедни у саобраћају ‒ објашњава Иван Бојовић из Агенције за безбедност саобраћаја задужен за двоточкаше. 

Након теоријског дела у згради скупштине општине, алексиначки мотоциклисти имали су прилику да и практично науче како да превазиђу опасне изненадне ситуације током вожње. Организатори поручују да је овакав вид тренинга један од најбољих алата који возачима на два точка омогућује да се својим кућама врате живи и здрави.

Motociklisti

На глобалном нивоу мотоциклисти су 2% свих регистрованих возача, а у зависности од земље до земље, чине између 10 и 23 посто од укупног броја настрадалих у саобраћају.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

15 − 10 =