Sitkom

Алексинац добија ситком!?

Камера? Иде! Тон? Иде! Акција! Ови познати филмски термини чули су се небројено пута у протеклих месеца дана у нашем граду који је послужио као сет за снимање пилот епизоде ТВ серије „Није то што мислиш”.

‒ Идеја да Алексинац буде прва мања средина која ће добити своју аутентичну ТВ серију, стара је три године и потекла је од Саше Станковића који је и написао сценарио. То ће бити хумористичка серија попут ситкома која ће говорити о нашем граду, о нашим људима, о нашим наравима – каже Бојан Цветковић Дикси, један од глумаца.

Sitkom

Алексиначки глумци са готовим сценаријем отишли су у Крушевац код Марка Маринковића коме се читава идеја допала и који се прихватио редитељске улоге.
Прикупљена средства од спонзора условила су да пилот епизода буде урађена за четири снимајућа дана. Углавном се снимало суботом и недељом у просторијама „Џез кафеа”, а неке сцене су снимљене и у екстеријеру.
Поред Бојана Цветковића, у стандардној глумачкој екипи су и Срђан Стојадиновић Леби, Бобан Тодоровић, Саша Станковић, као и Јована Ђорић из Крушевца.

‒ Уколико се обезбеде потребна средства за снимање серијала од 12 епизода, планирано је да се у свакој епизоди као гости појављују истакнути глумци алексиначког порекла, Андреја Шепетковски, Олга Одановић, Биљана Николић и наравно, Феђа Стојановић. Помоћи ће нам и Крушевљани, Дејан Тончић и Фуад Табучић – наводи Цветковић. 

На текст Саше Станковића, сонг „Није то што мислиш” снимили су чланови „Театро бенда”.
Каква је даља судбина овог пројекта, ко ће стати иза њега и финансијски га подржати, знаће се након премијерног приказивања „пилота”, које се очекује крајем маја.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

11 − 2 =