glodari

Акција сузбијања глодара

Општинска управа општине Алексинац у сарадњи са предузећем „Санит М&М” из Ниша почиње сутра акцију систематске дератизације која ће се одвијати у две фазе.

glodari Првом фазом предвиђено је постављање затрованих мамака на приобаљу реке Моравице, на левој обали, низводно од моста у улици Књаза Милоша до улива крака градске канализације, а на десној, низводно од моста у Устаничкој до улива главног колектора градске канализације. Ова акција подразумева и постављање мамака у канализационим шахтама у ужем градском језгру и улицама које гравитирају реци Моравици и у насељу Алексиначки Рудник као и у подрумским просторијама стамбених зграда у граду и на Алексиначком Руднику. Прва фаза би, како се очекује, трајала до 30. маја.

glodari У другој фази, која би се одвијала од 4. до 8. јуна, предвиђено је постављање мамака у индивидуалним домаћинствима у Алексинцу, на Алексиначком Руднику и у нехигијенском делу насеља у Прћиловици са непосредним окружењем. Уколико буде потребе за допуном до предвиђеног броја индивидуалних домаћинстава, односно до утрошка предвиђене количине мамака биће обухваћени и делови насеља Житковац и Прћиловица у улицама које се налазе дуж баре.

glodari Да би се акција на сузбијању глодара успешно реализовала и избегле непожељне последице, апелује се на грађане да омогуће оперативцима предузећа „Санит М&М” приступ простору у коме се врши постављање затрованих мамака, да не дирају постављени отров и да посебно воде рачуна да деца и домаће животиње не дођу у додир са мамцима.

glodari‒ Уколико дође до оштећења здравља, сваки појединац ће сносити одговорност за себе, родитељи за децу, као и сваки сопственик за своје домаће животиње – каже самостални стручни сарадник за заштиту животне средине у Општинској управи, Владимир Никодијевић и наглашава, да у случају нежељеног конзумирања овог препарата, као противотров користити витамин К1.

У случају екстремно неповољних временских прилика активности се померају за први наредни дан са повољим приликама за извођење акције.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen + twenty =