„Abrašević“ otvara ALEF

Nastupom Kulturno-umetničkog društva „Abrašević“ iz Niša, sutra će u 20 sati biti otvoren Aleksinački letnji festival. Sve do 11. jula radnim danima i subotom naše sugrađane u večernjim časovima na platou Doma kulture, amfiteatru ispred biblioteke i u dvorištu Zavičajnog muzeja čekuju raznovrsni sadržaji.

 

Za naše najmlađe sugrađane obezbeđeni su crtani filmovi, pozorišne i lutkarske predstave i književno-poetsko veče Baneta Rosića i Todeta Nikoletića.

U dvorištu zavičajnog muzeja biće odigrano i nekoliko predstava i monodrama a planiran je i koncert hora „Pevnica“.

Muzički deo ispuniće Milan Petković trio, bendovi Godfathers, Lights off , Trio Balkan strings, dečji i omladinski horovi Centra za kulturu i umetnost, Aleksinački gradski orkestar i ansambl „Stari hrast“.

Gost ALEF-a biće i književnik Svetislav Basara, autor dvadesetak knjiga – romana, zbirki pripovedaka, eseja i drama i dobitnik brojnih nagrada, među kojima i NIN-ova za roman godine. 

– Program je veoma interesantan, koncipiran po sistemu za svakog po nešto, da bude na zadovoljstvo i dece i odraslih. Nadam se da će narednih mesec dana Aleksinac živeti sa svojim festivalom – kaže direktorka Centra za kulturu i umetnost Maja Radoman Cvetićanin.

U slučaju kiše programi se održavaju u sali Centra za kulturu i umetnost ili u Domu omladine.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

3 × 1 =