„Абрашевић“ отвара АЛЕФ

Наступом Културно-уметничког друштва „Абрашевић“ из Ниша, сутра ће у 20 сати бити отворен Алексиначки летњи фестивал. Све до 11. јула радним данима и суботом наше суграђане у вечерњим часовима на платоу Дома културе, амфитеатру испред библиотеке и у дворишту Завичајног музеја чекују разноврсни садржаји.

 

За наше најмлађе суграђане обезбеђени су цртани филмови, позоришне и луткарске представе и књижевно-поетско вече Банета Росића и Тодета Николетића.

У дворишту завичајног музеја биће одиграно и неколико представа и монодрама а планиран је и концерт хора „Певница“.

Музички део испуниће Милан Петковић трио, бендови Godfathers, Lights off , Trio Balkan strings, дечји и омладински хорови Центра за културу и уметност, Алексиначки градски оркестар и ансамбл „Стари храст“.

Гост АЛЕФ-а биће и књижевник Светислав Басара, аутор двадесетак књига – романа, збирки приповедака, есеја и драма и добитник бројних награда, међу којима и НИН-ова за роман године. 

– Програм је веома интересантан, конципиран по систему за сваког по нешто, да буде на задовољство и деце и одраслих. Надам се да ће наредних месец дана Алексинац живети са својим фестивалом – каже директорка Центра за културу и уметност Маја Радоман Цветићанин.

У случају кише програми се одржавају у сали Центра за културу и уметност или у Дому омладине.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sixteen − two =